Extreme
Motorsport

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lucas Oil Pro Motocross Championship R3: Thunder Valley + highlist




450MX Moto 1

Holeshot urval Josh Grant, ale ve vedení ho tryskovým tempem vystřídal James Stewart. Andrew Short se držel za Grantem na třetím místě. Dungey se slušně přetahoval s Canardem a postupně se začali dotahovat na třetího Shorta. Dungey se před něj dokázal dostat, ale Short nechtěl tak snadno hodit flintu do žita a předjetí mu vrátil. Bohužel ho příliš dlouho za svými zády neudržel podobně jako Canarda. Za chvíli měl navíc co dělat s Roczenem, který se hbitě dostal na páté místo. Dungey začal dotírat na druhého Granta, ale ten rozhodně nechtěl dát svou kůži lacino. Nakonec se musel Grant spokojit s tím, že ho Dungey odsunul na třetí místo, kde si už na něj dělal zálusk rozjetý Canard. Trey byl pořádně rychlý v zatáčce, kde to sice vzal vnější stranou, ale i přesto byl ve výjezdu rychleji. Mezitím začal Dungey stahovat náskok vedoucího Stewarta. Dungey tlačil pořádně na pilu a začal na Jamese útočit. Ten si však s jezdcem od KTM dokázal poradit. Roczen začal tlačit na Canarda a v zatáčce ho připravil o jeho třetí místo. Dungey stále hledal odpověď na to, jak se dostat před Stewarta, ale marně. Roczen se dotáhl na svého týmového kolegu a všichni s napětím čekali, kdy ho dostane. Roczen se skutečně dostal na druhé místo s přispěním jezdců o kolo. Dungey se sklouzl v zatáčce a ztratil cenné vteřiny! Canard se tak pohodlně dostal na jeho třetí místo.

450MX Moto 2
Trey Canard si připsal holeshot! Další skvělý start zaznamenal Josh Grant, který byl krátce potom, co spadla brána na třetím místě za Dungem, ale oba je ještě v prvním kole předjel Roczen! Kenny začal brzo agresivně útočit i na vedoucího Canarda. Stewart se prohnal kolem Granta a posunul se tak na čtvrté místo. Po šesti minutách závodu Kenny Canarda vážně udolal, je neskutečné, jakou má nováček třídy 450 rychlost! Dungey zřejmě nechtěl zůstat ve stínu svého týmového kolegy a taky si vyšlápl na Canarda! Canard ho nechtěl před sebe pustit jen tak bez boje, takže se bylo zase na co dívat! James Stewart málem nechtěně vystoupil z motorky potom, co ho rozhodil výjezd ze zatáčky. Jake Weimer to poslal k zemi a chvíli trvalo, než se vrátil do závodu. James Stewart se dostal před Canarda potom, co ho trošku vyvezl ze zatáčky. Canard musel být pořádně naštvaný, když se z vedení propadl až na čtvrté místo. Navíc si mohl u svého týmu Honda Muscle Milk připsat pár plusových bodů, když se závodu v Thunder Valley neúčastnil jeho týmový kolega, Justin Barcia, kvůli poranění nohy a kotníku. Chad Reed uzavíral první desítku i přesto, že měl v tréninku ošklivý pád, který se naštěstí obešel bez zranění. Ivan Tedesco se musel posbírat ze země potom, co mu v zatáčce podklouzlo přední kolo. Roczen na špici už jen kontroloval situaci a s přehledem proskočil cílovým skokem jako první! Tímhle výkonem si zajistil druhé vítězství v řadě! James Stewart se ovšem znovu propracoval na pódium, takže bychom se měli zase na co těšit? 

Průběžné bodové hodnocení třídy 450 po třech odjetých závodech
1. Ken Roczen – 141 bodů
2. Ryan Dungey – 129 bodů
3. James Stewart – 111 bodů
4. Trey Canard – 110 bodů
5. Brett Metcalfe – 89 bodů
6. Malcolm Stewart – 78 bodů
7. Weston Peick – 77 bodů
8. Josh Grant – 74 bodů
9. Jake Weimer – 74 bodů
10. Chad Reed – 61 bodů




250MX Moto 1
Jessy Nelson získal holeshot a rychle se snažil vzdálit zbytku startovního pole. Za ním se hnali Bogle, Webb, Jeremy Martin a Bell. Bogle, který měl minulý týden v Hangtownu škaredý pád, všechno naštěstí ustál bez zranění a vrátil se ve výborné formě. Marvin Musquin, jezdící na šestém místě měl plné ruce práce s tím, aby za sebou udržel Andersona. Stejnou prekérku řešil Webb, na kterého zezadu tlačil jeho týmový kolega, Jeremy Martin a nakonec přece jenom uspěl. Oba se dokázali protáhnout kolem Bogla, ale na vedoucího Nelsona ztráceli téměř deset sekund! Nelson zaváhal a nechtěně si udělal kolečko navíc potom, co se zasekl v drážce, ale jelikož zůstal v sedle, dokázal si své vedení udržet. Seely se pohyboval zhruba v polovině závodu na šestém místě, což pro něj byla jistě vítaná změna, když v Hangtownu nedokončil ani jednu rozjížďku. Jeremy Martin se dostal poměrně pohodlně do vedení potom, co se musel Nelson posbírat ze země. Nelson se propadl na třetí místo, jelikož se kolem něj dokázal prosmýknout i Webb. Cooper si druhé místo moc dlouho neužil, protože si taky prohlížel povrch trati v Thunder Valley víc, než by si přál. Pořadí na prvních pěti místech tedy bylo následující – Jeremy Martin, Nelson, Bogle, Anderson a Bagget. Bagget si s Andersonem ještě stihli prohodit místa. V posledním kole měl Jeremy Martin na druhého Nelsona náskok už 4,5 sekundy, takže mohl s přehledem kontrolovat situaci, aby nepřišel o své páté vítězství v řadě!


250MX Moto 2
Holeshot si tentokrát připsal na konto Zach Bell. Po startu se o vedení přetahovali hned tři jezdci – Bell, Anderson a Pourcel. Bell si držel vedení, ale Pourcel na něj mohutně dotíral, což diváky hřálo u srdce. Francouz se přece jenom dokázal dostat na první místo! Po prvním kole tedy bylo pořadí následující – Pourcel, Bell, Anderson, Bogle a Bagget. Anderson udolal Bella posunul se na druhé místo. Bell se propadl až na čtvrté místo, jelikož kolem něj ještě prosvištěl i Bagget! Bogle se přetahoval s Webbem a po chvíli se do souboje přimíchal i Jeremy Martin, který teda svému týmovému kolegovi nic nedaroval. Dokonce i Bogle začal tlačit na svého týmového kolegu Bella a skutečně se před něj dostal! Wow! Známá dvojice z týmu Yamalube Yamaha Star Racing se přiblížila k Bellovi a dostali ho, podobně jako Marvin Musquin. Bell se propadl až na osmou příčku. Mezitím začal Bagget útočit na vedoucího Pourcela! 


Průběžné bodové hodnocení třídy 250 po třech odjetých závodech
1. Jeremy Martin – 140 bodů
2. Cooper Webb – 114 bodů
3. Christophe Pourcel – 93 bodů
4. Blake Bagget – 91 bodů
5. Justin Bogle – 90 bodů
6. Jessy Nelson – 85 bodů
7. Marvin Musquin – 82 bodů
8. Jason Anderson – 81 bodů
9. Justin Hill – 65 bodů
10. Matt Bisceglia – 63 bodů